8 Porții
15 min
35 min
50 min
Înainte de coacere
Pregătește o cantitate de aluat suficientă pentru doua pizza mari. Asigură-te că alutul a stat la rece, în frigider, timp de 2-3 zile. Acest timp este necesar pentru a obține o aromă bogată care conferă aluatului o particularitate aparte.

Metoda de prepare
Puneți toate ingredientele în vasul unui mixer prevăzut cu accesoriu pentru amestecat aluatul. Frământați aluatul la viteză medie, timp de 7 minute. Acoperiți apoi vasul cu un prosop curat sau o folie de plastic și lăsați aluatul la dospit pentru 10 minute. După epuizarea timpului, îndepărtați prosopul și continuați să mai frământați timp de 7 minute. Așezați aluatul într-un recipient uns în prealabil. Acoperiți și refrigerați timp de 2 zile. În ziua folosirii, împărțiți aluatul în două bucăți egale. Dacă doriți, a doua bucată de aluat poate fi înghețată pentru utilizare ulterioară. Modelați ușor aluatul în forma unei bile, acoperiți și lăsați să ajungă la temperatura camerei.
Pentru a pregăti pizza, tapotați tava cu făină. Rulați aluatul de pizza sub forma unui cerc de 30 cm și așezați-l în tavă. Adăugați peste aluat sosurile și topping-urile preferate. Introduceți tava în cuptorul cu abur pe poziția 2. Apăsați butonul central de două ori pentru a selecta meniul Mod Gourmet. Rotiți butonul spre dreapta pentru a selecta A8 – Pizza proaspătă. Apăsați butonul central pentru a confirma selecția. Rotiți butonul central spre stânga sau spre dreapta pentru a selecta rumenirea dorită. Apăsați apoi butonul pentru a confirma selecția. Cuptorul va porni și va regla automat timpul de gătire. După terminarea timpului de gătit, scoateți tava din cuptor și așezați-o pe un suport de răcire. Așezați pizza pe un blat, după care se poate tăia și servi.
Ingrediente
7 ¾ cești de făină
1 ⅓ cești apă caldă
1 lingură de miere
2 ½ linguri de drojdie instant
Aluat pentru pizza
Sos de pizza preferat
Topping pizza preferat