8 Porții
Înainte de a începe
Deși de-a lungul timpului friptura de miel a mai pierdut din popularitate – posibil din cauza modului în care era gătită și anume fiartă excesiv – aceasta devine o adevărată revelație gastronomică dacă este gătită corespunzător, la o temperatură adecvată, uimind prin gustul savuros. Iar sonda de temperatură simplifică întreg procesul.
Este important să aveți carnea dezosată înainte de preparare – acest lucru poate fi făcut chiar de măcelar.
Metoda de preparare – cu 2 zile înainte
1. Amestecații toate ingredientele într-un bol mic, cu excepția mielului
2. Întindeți amestecul pe întreaga suprafață a fripturii de miel, având grijă să lucrați deasupra unei hârtii de copt.
3. Înfășurați bine carnea de miel într-o folie de plastic, așezați-o într-o tavă sau pe o farfurie mai mare și păstrați-o la frigider timp de 2 zile.
Ziua coacerii
1. Scoateți mielul din plastic și așezați-l în tavă, pe suport. Introduceți sonda de temperatură în cea mai groasă parte a fripturii de miel, apoi introduceți tava în cuptor pe poziția 2 a raftului.
2. Introduceți sonda în recipient.
3. Setați cuptorul la 175 ° C pe modul de gătire cu convecție și setați temperatura de alertă a sondei la 52 ° C.
4. Gătiti până când a fost atinsă temperatura internă.
5. Folosind un termometru secundar, verificați dacă friptura a atins temperatura corespunzătoare.
6. Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească timp de 20 de minute înainte de a tăia.
Ingrediente
2 kg de carne de miel dezosată
¼ ceașcă ulei de măsline extra virgin
¼ ceașcă boabe de muștar
¼ ceașcă frunze de ceapă tocate
2 linguri de cimbru proaspăt tocat
2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
1 lingură de rozmarin proaspăt tocat
4 căței de usturoi
2 linguri de piper negru proaspăt măcinat